Swords mai spune că postura corectă este esențială.

Swords mai spune că postura corectă este esențială.

Marea Britanie a anunțat, de asemenea, un plan de a începe vaccinurile de rapel în septembrie, începând cu grupurile cu imunodepresie.

Oficialii din domeniul sănătății publice și-au exprimat păreri contradictorii cu privire la necesitatea vaccinurilor de rapel în această toamnă atât pentru persoanele imunodeprimate, cât și pentru populația generală.

„Multe dintre aceste date sunt încă în curs de dezvoltare”, a declarat pentru ziar Helen Boucher, MD, medic în boli infecțioase la Centrul Medical Tufts din Boston.

„Vaccinarea a cât mai mulți oameni putem și cât de repede putem, este modul în care vom opri acest lucru”, a spus ea.

Unul dintre cele mai periculoase lucruri despre hipertensiune arterială — sau hipertensiune arterială — este că s-ar putea să nu știi că o ai. De fapt, aproape o treime dintre persoanele care au hipertensiune arterială nu știu asta. Asta pentru că hipertensiunea arterială nu are niciun simptom decât dacă este foarte severă. Cel mai bun mod de a afla dacă tensiunea arterială este mare este prin controale regulate. De asemenea, puteți monitoriza tensiunea arterială acasă. Acest lucru este important mai ales dacă aveți o rudă apropiată care are hipertensiune arterială.

Varianta delta COVID-19 foarte transmisibilă, cunoscută și sub numele de B1617.2, a fost găsită în India în decembrie 2020. Acum este tulpina dominantă în SUA și în alte câteva țări. 

Ce să știi

Se răspândește rapid. Începând cu 14 iunie 2021, varianta deltă a ajuns în 74 de țări — la doar 6 luni de la descoperire. În Marea Britanie, a depășit deja varianta alfa în număr de cazuri. Se crede că această variantă este cu 43% până la 90% mai transmisibilă decât variantele anterioare COVID-19. Experții cred că delta este cu 30% până la 100% mai infecțioasă decât alfa.

Cercetătorii încă nu sunt siguri de ce varianta deltă este mult mai transmisibilă decât altele. Ei cred că modificările proteinei variantei ar putea face mai ușoară intrarea în celulele umane. Un alt studiu timpuriu sugerează că o mutație în varianta delta l-ar putea ajuta să se amestece mai bine cu celulele umane odată ce se atașează. Dacă se poate amesteca cu ușurință cu celulele tale, este capabil să infecteze mai multe dintre ele și să-ți depășească sistemul imunitar.

Se pare că afectează mai des persoanele mai tinere. În Regatul Unit, studiile au arătat că copiii și adulții sub 50 de ani aveau șanse de 2,5 ori mai mari de a se infecta.

Simptomele par a fi mai severe. Oamenii ar putea avea mai multe șanse să ajungă în spital dacă au varianta deltă. Studiile sugerează că ar putea avea un risc aproape dublu de spitalizare decât varianta alfa.

În China, medicii spun că pacienții cu varianta delta sunt mai bolnavi decât cei pe care i-au tratat la începutul pandemiei. Iar starea lor pare să coboare mult mai repede.

Datele din Zoe COVID Symptom Study, o aplicație care le permite oamenilor să urmărească simptomele, arată că simptomele COVID-19 din Regatul Unit se pot schimba pe măsură ce varianta delta se răspândește.

Principalele simptome raportate în aplicație includ:

Durere de cap Durere de gât Curge nasul Febră

Tusea devine din ce în ce mai puțin frecventă și pierderea mirosului nu mai este inclusă în primele 10 simptome comune. Cercetătorii sunt îngrijorați că oamenii pot confunda simptomele cu o răceală urâtă și pot evita carantina, ajutând varianta să se răspândească.

Cum să te protejezi

Vaccinarea este cel mai bun pariu. Rapoartele sugerează că două doze de vaccin Pfizer-BioNTech oferă o protecție de 79% împotriva infecției cu varianta delta. Se pare că este eficient în proporție de 88% împotriva simptomelor dacă este infectat.

Două doze de vaccin AstraZeneca au succes în proporție de 92% în oprirea spitalizării din cauza variantei delta. Și nu au fost raportate decese în rândul celor vaccinați.

Referință medicală WebMD Analizat de Michael W. Smith, MD pe 18 iunie 2021

19 iulie 2021 — Când ne uităm la sportivii noștri preferați concurând la Jocurile Olimpice, mulți dintre noi începem adesea să ne gândim la ce a fost nevoie ca ei să dezvolte o astfel de abilitate și măiestrie. Unii dintre noi ar putea chiar să fantezeze cum ar fi să concuram noi înșine pe scena olimpică.

Ai grija ce iti doresti.

Defalcăm programele de antrenament, mușchii vizați în timpul antrenamentelor, leziunile obișnuite și tehnicile de odihnă și recuperare pentru diferite sporturi.

Track and Field

Pentru olimpicii de atletism, nu există o abordare unică pentru antrenament.

Programele de antrenament variază în funcție de evenimentul specific al sportivului, spune Ricky Simms, agentul alergătorilor olimpici Usain Bolt și Trayvon Bromell, pentru a numi câteva, și CEO al PACE Sports Management.

Bromell va concura la Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul acesta, după ce a câștigat cursa de 100 de metri de la U.S. Olympic Trials pentru atletism.

Îmi plac zilele de recuperare 💪🏾

– Donald Scott ll, OLY (@DonaldScott_II) 15 iulie 2021

„Alegătorii de lungă distanță vor alerga peste 100 de mile pe săptămână, plus antrenament de forță”, spune Simms. „Sprinterii vor petrece 4 până la 5 ore pe zi pe pistă sau în sala de greutăți.”

În ciuda a ceea ce ați putea crede, antrenamentul pentru alergători nu se concentrează doar pe picioare, ci mai degrabă pe întregul corp. Este adevărat că quad-urile și gambele muncesc din greu atunci când mergi la pas. Dar efortul de care aveți nevoie pentru a decola într-o mișcare înainte necesită angajarea tuturor mușchilor.

„Obiectivul nostru principal este să dezvoltăm mișcări înalt coordonate pentru sportivi mai eficienți, deci este mai mult o concentrare asupra întregului corp”, spune Sterling Roberts, antrenor principal asociat al atletismului masculin de la Eastern Michigan University. De asemenea, este antrenorul lui Donald Scott și Tori Franklin, care vor concura la Jocurile Olimpice din 2020 la atletism.

Pentru aceia dintre noi acasă care doresc să alerge mai mult ca un olimpic, mai întâi evaluează-ți forma de alergare pentru coordonarea braț-picior, probleme de mers și modul în care îți balansează brațele, spune antrenorul Summer Stevenhagen Montabone, proprietarul Summer’s Fitness din Canton, OH .

„În acțiunea de pistă, puterea ta vine din fesieri (sau mușchii feselor)”, spune ea. „Fața este pentru spectacol, iar spatele este pentru a merge.”

În general, va trebui să-ți antrenezi picioarele pentru flexori puternici ai șoldului, quads, fesieri și ischio-jambiere, spune ea. Și nu uitați de partea superioară a spatelui, care este cheia unui „lanț posterior” puternic.

Amestecați lungimea curselor dvs. Încălzirile dinamice sunt importante și adesea trecute cu vederea, spune ea.

Roberts spune că, în timp ce sportivii săi se pot antrena 5 până la 6 zile pe săptămână, în funcție de perioada anului, există zile în care se antrenează mai greu sau mai ușor și au întotdeauna timp liber pentru a se reîncărca.

Pentru mulți sportivi de putere și viteză, cum ar fi săritorii și sprinterii, leziunile ischio-coarbei sunt frecvente, spune Roberts. Pentru sportivii de atletism de elită, strângerea șoldurilor și durerea pot fi, de asemenea, o problemă, împreună cu leziunile la nivelul picioarelor.

„Aleții de nivel înalt cu care lucrez sunt săritori, așa că au o mulțime de lovituri cu picioarele inferioare”, spune el.

De asemenea, sportivii de elită au mai multe șanse să acorde prioritate odihnei și recuperării, spune Roberts.

„În general, cu cât nivelul lor este mai ridicat, cu atât fac mai bine lucrurile mărunte care ajută corpul să se vindece și să se recupereze, cum ar fi alimentația, somnul, hidratarea”, spune el.

Indiferent dacă concurează spre marcajul de 200 de metri sau aleargă un maraton, Simms spune că prioritizarea îngrijirii de sine este esențială pentru toți alergătorii.

„Toți alergătorii vor petrece timp suplimentar pentru terapie fizică, masaje”, spune el.

Ridicare de greutăți

Halterofilii olimpici se pot antrena de patru până la opt ori pe săptămână, fiecare sesiune durând aproximativ 2 ore, împreună cu orice muncă de recuperare în afara halterofilelor, spune Meagan Nielsen, specialist certificat în dietetică sportivă și dietetician de echipă pentru haltere în SUA.

Lifturile olimpice clasice, precum smulgerea și clean and jerk, sunt exerciții pentru întregul corp.

„Dacă te uiți la un halterofil, ei au dezvoltat în special cvadricepsul, umerii, spatele și fesierii”, spune Nielsen.

Tim Swords, proprietarul echipei Houston de haltere și antrenor al lui Sarah Robles, care va concura la Tokyo pentru a treia ei Olimpiada, spune că, în timp ce haltere este o mișcare a întregului corp, este important să dedici timp pentru a-ți construi partea inferioară a corpului.

„Dacă nu ai puterea picioarelor, nu poți face acest sport”, spune el.

În extrasezon, olimpienii își construiesc forța de bază, dimensiunea mușchilor și remediază orice dezechilibre musculare, cu volumul și intensitatea crescând. În pre-sezon, volumul exercițiilor se va diminua pe măsură ce intensitatea crește, ajutând atletul să crească puterea de producție, spune antrenorul Sergio Pedemonte, CEO al Your House Fitness din Toronto. În timpul sezonului, accentul se pune pe rafinament și pe a rămâne fără accidentări – cu un timp amplu de recuperare.

„Dacă scopul tău este creșterea musculară, trebuie să creezi un surplus de calorii – să mănânci mai multe calorii”, spune Anthony Ortiz, fondatorul Fitly și creatorul SmartPlate. „Când ții o dietă pentru creșterea mușchilor, alimentația ta trebuie să fie la punct în orice moment. Nu poți antrena o dietă proastă.”

Swords mai spune că postura corectă este esențială.

„Dacă nu puteți menține o poziție bună, statică, deoarece aveți un mușchi slab sau un dezechilibru static undeva, este o mare problemă”, spune el. „Este nevoie de muncă pentru a dezvolta acea coloană stabilă și o postură bună. Acesta este un sport în care nu intri doar în el și ești campion național.”

Swords spune că în toți anii în care a antrenat halterofili, rănile grave nu s-au întâmplat des. Dar au existat răni ușoare.

„Spatele inferioare va fi ceva care te doare uneori”, spune el.

El spune că există multe tehnici de recuperare pentru halterofili.

„Avem saună, stretching, diferite tipuri de instrumente de masaj, căzi cu hidromasaj, băi cu gheață”, spune Swords. „Oamenii trebuie să afle ce funcționează cel mai bine pentru ei. Dacă ai un atlet mai mare și îi pui într-o saună, s-ar putea să-i uzeze. Pentru unii sportivi, o baie cu gheață ar fi mai bună.”

Cea mai importantă tehnică de recuperare dintre toate este să dormi corect, spune el.

„Corpul tău nu își revine când ești treaz”, spune el. „Se revine când dormi.”

Gimnastică

Gimnastele olimpice, cu grația și flexibilitatea lor extraordinară, sunt cunoscute că au programe de antrenament riguroase.

Dominique Dawes, de trei ori gimnastă olimpică și medaliată cu aur olimpic și proprietarul Dominique Dawes Gymnastics & Academia Ninja din Maryland, spune că multe gimnaste olimpice nu pot lua zile.

Dawes a făcut istorie ca prima gimnastă afro-americană care a câștigat o medalie de aur olimpică.

Ea spune că a dedicat aproape 36 de ore pe săptămână antrenamentelor atunci când se pregătește pentru Jocurile Olimpice.

„Am avut antrenament de dimineață în mai multe zile pe săptămână, de la 6 a.m. la 8 a.m.”, spune Dawes. „Apoi, antrenament de seară de la ora 15. la 20:00 Sâmbăta, ne antrenam 5 ore. M-aș antrena la o sală de fitness, aș lua un curs de întindere sau de balet duminică sau m-aș face singur acasă doar pentru distracție.”

Dawes spune că dezvoltarea unui nucleu puternic este un accent major atunci când se antrenează.

„Condiționarea de bază este cheia în sportul de gimnastică, abdominali și mușchii spatelui”, spune ea. „O gimnastă trebuie să aibă control deplin asupra corpului său atunci când efectuează manevre atât de dificile.”

Deși pot exista diverse accidentări în gimnastică, Dawes spune că fracturile de stres sunt destul de frecvente. Fracturile de stres sunt fisuri ale oaselor care pot provoca dureri severe. Acestea apar adesea la nivelul tibiei, piciorului și spatelui inferior.

Scrimă

Scrima olimpică este unul dintre puținele sporturi care au trecut testul timpului după debutul la pareri despre nanovein Jocurile Olimpice din 1896 de la Atena, Grecia. Deși jocul cu sabia poate arăta ca toate distracția și jocurile, necesită disciplină mentală și fizică.

Scrimătorii se pot antrena de până la trei ori pe zi, cu antrenamente care includ antrenament cu greutăți, lucru cu picioarele și lecții private de scrimă, spune Serghei Golubitsky, scrimă olimpic de trei ori, de patru ori campion mondial la floretă masculin și proprietar al Centrului de scrimă Golubitsky în Tustin, CA.

„Mișcările tale trebuie să fie foarte rapide și precise”, spune el. „Picioarele sunt cea mai importantă parte a corpului pe care trebuie să o antrenezi pentru că te miști mult la scrimă.”

Golubitsky spune că este important să acordați timp corpului să se recupereze pentru a preveni rănirea.

Gata de Tokyo! 🇯🇵 pic.twitter.com/ZZR0C12uKx

— Gerek Meinhardt (@GerekMeinhardt) 16 iulie 2021

O accidentare comună este „cotul de gardă”, similar cu cotul de tenis. Tendoanele încep să se umfle din cauza mișcărilor repetitive, care pot duce la rupturi mici în țesut.

Golubitsky spune că leziunile grave pot apărea și în multe alte părți ale corpului.

„Gât, spate, picioare, genunchi, glezne, șolduri, totul”, spune el. „Mulți foști scrimători au probleme cu șoldurile, iar mulți au proteze de șold. Nu sunt doar bătrâni. Deci, este un subiect foarte sensibil.”

Întărirea miezului poate ajuta la prevenirea rănilor de gard.

„Pilates și scânduri ajută foarte mult”, spune Golubitsky. „Exercițiile de bază vă ajută cu adevărat să vă protejați șoldurile.”

În ciuda diferențelor dintre cerințele de antrenament pentru diferite sporturi olimpice, există două lucruri pe care toți olimpienii le împărtășesc: disciplina extremă și munca grea de care este nevoie pentru a stăpâni un sport și includerea odihnei și a recuperării pentru a performa cel mai bine.

Box

Jocurile Olimpice alimentează întotdeauna o creștere a entuziasmului pentru box ca antrenament, spune Frank Dennison, antrenor personal și manager de produs pentru RockBox Fitness, o franciză națională de box și kickbox.

Boxul este bun pentru sănătatea inimii, tonusul muscular, agilitatea și dezvoltarea coordonării în mâini, ochi și picioare, spune el.

Reglaje fine, băieți, la 7 zile distanță. . . Cine urmărește debutul meu olimpic pe 25 iulie?👀 #olimpiade 2021 pic.twitter.com/5EVoM8CnQj

– Keyshawn Davis (@KeyshawnDavis8) 19 iulie 2021

Și am parcurs un drum lung de când Rocky și sala sa plină de vânătăi mari. Cursurile de antrenament de box sunt disponibile în mod obișnuit și sunt orientate mai mult spre fitness pentru toți decât spre luptă.

„A fi mai puternic, mai sănătos și a arăta mai bine îți va crește încrederea în tine. Modul în care arăți și modul în care te percepi influențează în mod direct stima de sine”, spune Dennison.

WebMD Health News

Surse

Ricky Simms, agentul lui Usain Bolt și Trayvon Bromell; CEO, PACE Sports Management.

Dominique Dawes, de trei ori olimpic și medaliat cu aur olimpic; proprietar, Dominique Dawes Gymnastics & Academia Ninja.

Meagan Nielsen, dietetician în echipă, SUA Haltere.

Tim Swords, antrenorul lui Sarah Robles; proprietar, echipa Houston de haltere.

Serghei Golubitsky, triplu scrim olimpic; de patru ori campion mondial la floreta masculin; proprietar, Centrul de scrimă Golubitsky.

Sterling Roberts, antrenorul lui Donald Scott și Tori Franklin; antrenor principal asistent, atletism masculin de la Eastern Michigan University.

Academia de scrimă din Boston: „Ce este scrimă?”

Echipa SUA.

Summer Stevenhagen Montabone, proprietar, Summer’s Fitness, Canton, OH.

Sergio Pedemonte, CEO, Your House Fitness, Toronto.

Anthony Ortiz, fondator, Fitly digital health company; creator, dispozitiv de urmărire a alimentelor SmartPlate.

Frank Dennison, antrenor personal, manager de produs, RockBox Fitness.

20 iulie 2021 — Jerome Adams, chirurgul general în cea mai mare parte a administrației Trump, a declarat că guvernul federal a făcut greșeli în îndrumările sale de mascare anul trecut și că ar fi putut să fi făcut alta recent.

Adams și-a exprimat recent opinia pe Twitter, spunând: „Anul trecut, Tony Fauci și cu mine celebru, prematur, & sfătuit în mod greșit împotriva măștilor. Am simțit că a fost cel mai bun apel la acea vreme, dar acum regret. Sunt îngrijorat și că CDC a făcut un apel la fel de prematur, interpretat greșit, dar totuși dăunător, privind mascarea în fața variantei deltei.”

Adams se referea la două îndrumări despre măștile de față.

În primele zile ale pandemiei, când Adams era chirurg general, guvernul federal a recomandat publicului larg să nu poarte măști pentru a se asigura că lucrătorii medicali din prima linie au suficiente măști – o politică care nu a fost inversată până în aprilie 2020, când este cazul. numărul și decesele creșteau brusc.